John Löfgren, kontaktperson på Trafikverket, säger att arbetet är oerhört komplicerat och aldrig utfört tidigare på Strömsundsbron. Att bilister försöker ta sig över bron när den är avstängd innebär en säkerhetsrisk och Trafikverket tittar på att sätta upp bommar.

Kabelbytet på Strömsundsbron har startat: Bilister kör förbi avspärrningarna – utsätter arbetare för livsfara

STRÖMSUND (JT) I helgen startade det stora kabelarbetet på Strömsundsbron. Vajrarna som ska bytas ut är rostiga och skadade av vattenslitage, vilket i längden skulle vara förenat med livsfara då hela brokonstruktionen hänger på kablarna – bokstavligen.

Publicerad

Vajrarna har hållit bron uppe sen den byggdes, men anses inte vara lämpliga för brons framtida användande. Två av delkablarna byttes i helgen, nästa helg planerar man byta två till, helgen därpå två till, tills arbetet är slutfört.

– Vi hade några utmaningar den här första helgen, men med stor arbetsinsats och varma hjärtan så var vi färdiga klockan 02.45 natten mot måndag, säger John Löfgren, kontaktperson på Trafikverket. Han menar att arbetet är oerhört komplicerat. Dessutom är det första gången vajrarna på bron byts ut.

– När man byggde bron planerade man inte för att vajrarna någonsin skulle bytas ut. Därför behöver vi använda provisoriska vajrar medan vi ersätter de gamla rostiga med nya, utan de provisoriska kablarna hade det inte gått, säger John Löfgren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS