Har man dyslexi kan man känna att livet är svårt, menar Staffan Nordstrand. Det är vi som måste skapa motivation för de som inte orkar, och det är syftet med hela den här resan, säger han.
Har man dyslexi kan man känna att livet är svårt, menar Staffan Nordstrand. Det är vi som måste skapa motivation för de som inte orkar, och det är syftet med hela den här resan, säger han.

Staffan vill uppmärksamma dyslexi – kör åkgräsklippare genom Sverige

STRÖMSUND (JT) Staffan Nordstrand var 17 år när han lärde sig läsa och skriva, när han var 35 fick han veta att han har dyslexi. Han har nu skrivit nio böcker och kör just nu åkgräsklippare från Treriksröset till Smygehuk. Jämtlands Tidning träffade Staffan när han passerade Strömsund.

Publicerad

Staffan Nordstrands resa startade för två veckor sedan strax söder Treriksröset, på Sveriges nordligaste väg vid byn Maunu, tio mil norr om Kiruna och 300 meter från den finska gränsen. Gräsklipparen gör tolv kilometer i timmen och i onsdags kom Staffan till Strömsund.

Staffan lärde sig läsa och skriva vid 17 års ålder, då han blev kär i en blivande lärare, men det var inte förrän han var runt 35 år gammal som han fick veta att han hade dyslexi. Nu har han kommit ut med sin nionde bok, Boken om Lars, där han beskriver livet med dyslexi.

– Den är inte självbiografisk, men alla händelser kommer från mitt eget liv, berättar Staffan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS