Saga-Li och Bianca ordnade tipsrunda i Strömsund för kvinnors hälsa

I lördags stod två härliga tjejer från Hjalmar Strömerskolan vid paviljongen utanför Coop. De hade anordnat en tipsrunda runt byn med syftet att samla in pengar till hjälporganisationen Läkare utan gränser.

Publicerad

Med sig hade de sin lärare Marina Wahlström som hjälpt dem med idén. Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson går tredje, det vill säga sista året, på samhällsvetenskapliga programmet på Hjalmar Strömerskolan och ska ta studenten till våren. Det var de som arrangerade tipsrundan och de berättar:

–Den som vill delta betalar en summa på 20 kronor. Efter det får de ett papper med tio butiker som de ska gå till. Vid varje finns en fråga angående kvinnors hälsa. De svarar på alla frågor, skriver namn samt telefonnummer och lämnar pappret till oss. När alla som vill har deltagit lottar vi ut priser.

På prisbordet fanns sammanlagt 16 priser, man kunde ha turen att vinna. Bland priserna fanns det tre fruktkorgar, kläder, en bok, flera presentkorgar med fina ljus och blommor och annat som affärer i Strömsund varit med att sponsra. Däremot var inte vädret på Biancas och Saga-Lis sida, det var kallt och blåsigt. Men trots vädret gick allt bra ändå.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS