Utställningens största verk

14-åriga Lina ställer ut sin konst i Strömsund

Ännu en konstnär i Strömsund visar sin talang och har sin allra första vernissage. Lina Liljefjäll visar vad hon kan och passar på höstlovet under två dagar. Hon går i åttan och är 14 år, sensationellt mogen med färg och form. Helt självlärd tar hon för sig av dukar och akryl, men visar också vad hon kan genom att måla digitalt.

Publicerad

– Jag har inspirerats av Bob Ross och Mathias Kärnlund, och har följt dem på Youtube och googlat. Nu ställer jag ut och hoppas få ihop så mycket att jag kan köpa en häst, säger den unga konstnären.

Om allt blir sålt kan det ge 21 000 kronor, inte tillräckligt för hästen som just nu är i sikte för den kostar sisådär 85-90 000. Mamma Tina sponsrar med färg och penslar och pappa Niclas med dukar, så vem vet – kanske fyller de på hästkassan också.

– Vi har börjat kolla lite på hästar och den jag tittar på heter Donya. Mat till hästen? Jag får fortsätta att måla, säger Lina glatt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS