Swartz och Rydhult1 Aron Swartz och Ellen Rydhult tog emot stipendiecheckarna av Tomas Eriksson till vänster, vd i Länsförsäkringar. Anna Ottosson Blixth till höger är en av de tidigare stipendiater (alpin) och är nu ordförande i RF-SISU som hjälpt till att välja ut årets vinnare.
Swartz och Rydhult1 Aron Swartz och Ellen Rydhult tog emot stipendiecheckarna av Tomas Eriksson till vänster, vd i Länsförsäkringar. Anna Ottosson Blixth till höger är en av de tidigare stipendiater (alpin) och är nu ordförande i RF-SISU som hjälpt till att välja ut årets vinnare.

Årets idrottstalanger är skidskytten Ellen och trestegaren Aron

LÄNET (JT) Länsförsäkringar Jämtlands idrottstalangstipendium om 10 000 kronor delas varje år ut till två personer i länet som presterat goda resultat på nationell nivå. I år blev det Ellen Rydhult (skidskytte) och Aron Swartz (friidrott).

Publicerad

Det var ett numera anrikt stipendium som delades ut i fredags på Länsförsäkringar Jämtlands kontor. Det har funnits sedan 1974 och bland tidigare stipendiater finns Torgny Mogren, Thomas Wassberg och Ebba Årsjö som fick stipendiet i fjol och sedan blev flerfaldig guldmedaljör i paralympiska vinterspelen.

JT fick en pratstund med årets stipendiater som båda hade ett framgångsrikt idrottsår bakom sig då de båda under 2021 vunnit
ungdoms- och junior-SM. Det var i grenarna rullskidskytte där Ellen tävlar för Ramundbergets Skidskytteklubb och tresteg, där Aron tävlar för Östersunds GIF.

– Jag har under en lång tid tränat på ganska hårt och är glad att jag har kunnat ta resultat för det, säger Aron.

Idrottstalangstipendiet har tidigare tilldelats personer som blivit framgångsrika i sportens värld, men Aron och Ellen säger att de inte känner någon press:
– Jag ser det här tävling för tävling, år för år och tar ett litet steg i taget, säger Aron som till vardags går samhällsvetenskapligt program på Wargentinsskolan i Östersund.
– Jag ser fram emot utvecklingen på mitt gymnasium, säger Ellen som snart ska börja på Riksidrottsgymnasiet i Sollefteå, där det finns en särskild inriktning för skidskyttar.Hur känns det att få det här stipendiet?
Väldigt kul att andra tycker att jag gör någonting bra, svarar Aron och får medhåll från Ellen.
Det är kul att få support också, för sina framgångar och för sin framtid, tillägger hon.
Vad är det som står näst på tur?
Jag har precis varit skadad, fick en muskelbristning i vintras men är nästan helt återställd nu och ska göra min tävlingspremiär i slutet av maj. En liten tävling här i Östersund, säger Aron.
– Jag ser fram emot sommarträningen och avslutnings-SM i augusti, innan gymnasiet börjar, säger Ellen. Text och foto: Torbjörn Aronsson

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS