Så här ser det ut på många ställen i länet. I Strömsund finns hundratals dumpade skrotbilar. Den här glömde kommunen kvar eller missade när de hämtade 11 bilar i Hoting i juni.

Dumpade skrotbilar allt vanligare längs vägarna – vem städar upp?

STRÖMSUND (JT) Jämtlands Tidning har tidigare rapporterat om en ökning av skrotbilar som dumpas längs vägarna i länet. Det en allt vanligare syn att se sönderslagna bilar ligga på sidan av vägarna med de värdefulla delarna utplockade.

Publicerad

Annika Berglund, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Strömsunds kommun menar att dumpade skrotbilar kan uppkomma med kort varsel och att det ibland saknas både pengar och tid för att hinna hålla efter. Ofta är det kommunens egen personal som får åka och plocka bort bilarna. Ett decennium tog det innan kommunen forslade bort dumpade bilar på Idrottsgatan i Hoting i juni 2021. Samtidigt plockade kommunen bort en grupp sönderslagna skrotbilar på en grusplan i Stornäset intill E45:an.

Sammanlagt rörde det sig om elva bilar. Kvar på grusplanen ligger nu krossat glas, en krossad ruta, en tom oljedunk och kläder. Dessutom missade kommunen en bil som ligger halvt upp- och nervänd i diket dold av skogsbilvägens krökning en bit innanför grusplanen. Samtliga rutor är inslagna, men inget glas syns i närheten av bilen.

Annika Berglund säger att kommunen inte får inte plocka bort bilar utan att ha kontaktat ägaren enligt lagen om flyttning av fordon, men i många fall går det inte att utröna en ägare när registreringsplåtar och chassinummer är borttagna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS