Kaj Söder, kommunchef i Åre kommun som nu förberett sig för vädret som väntas under dagen. Arkivbild
Kaj Söder, kommunchef i Åre kommun som nu förberett sig för vädret som väntas under dagen. Arkivbild

Alla skolor i Åre kommun stängda resten av veckan på grund av vädret

ÅRE (JT) Åre kommun har förberett sig inför det dåliga vädret som planeras komma under onsdagen. Kaj Söder, kommunchef, säger att oavsett om väderprognoserna är rätt eller inte måste de vara förberedda.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi har förberett oss med de verksamheter som är särskild sårbara vid oväder som exempelvis hemtjänsten. Där kör vi ut matlådor i förväg så de ska ha mat för fler dagar än brukligt och är det någon insats som inte behöver göras just de här dagarna så skjuts de upp till senare.

På gårdagens möte beslöts även att stänga alla skolor i kommunen resten av veckan. Förskolor är öppna som vanligt och kommunen kommer att ta emot barn i grundskolan även om det inte är någon undervisning.

– Det är då fritidsverksamhet och det är för de barn med vårdnadshavare som har samhällsviktiga yrken. Som samhället behöver ha på plats. Men det kan fortfarande vara ett bekymmer för vårdnadshavare både att ta sig till jobbet och till skolan för att lämna barnen. Främsta orsaken till det är ju varningen för plötslig ishalka som föreligger nu. Alla som varit med vet hur gatorna brukar se ut när de blir snöbelagda och det sedan kommer ett skyfall. Vi hade ju ett i november förra året när första snövädret kom, då var det isgator. Redan då var det ju bekymmersamt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS