Här håller bolaget Vallstarua Energi till i Åflo, bolaget har nära familjeanknytning till ett av Krokoms kommunalråd. Bolaget startade 2015 och har inga anställda. Tillsammans med Allfoardal Energi agerar det nu mellanhand i de planerade vindaffärerna i Offerdal.

Lokalt bolag tjänar många miljoner på ett vindkraftavtal i Offerdal

Publicerad

Det är oklart hur mycket pengar företaget Affloardal tjänar på det omdiskuterade markavtalet på kommunens mark i Nordbyn i Offerdal. Men tidigare affärer ger en fingervisning om att det handlar om åtminstone tvåsiffriga miljonbelopp.

Sedan frågan om en vindkraftspark i västra Offerdal med minst 50 vindkraftsverk aktualiserats är det många som undrar hur mycket pengar bolaget får för det markkontrakt som de vill ingå med kommunen och som sedan ska säljas vidare till Vattenfall som ska bygga vindkraften. Denna uppgörelse är en affärshemlighet som företagen inte velat svara på när Jämtlands Tidning ställt frågan. På kommunens mark i Nordbyn 1:27 där ett av kommunalrådens familj haft ett arrendekontrakt föreslås det byggas åtta vindkraftverk, pengarna för dessa verk överlåter kommunen till den privata aktören om de ingår ett nytt avtal och det är också det privata bolaget Affloardal Energi som får betalt för antalet verk.

Enligt företrädaren för bolaget Affloardal Energi - Per-Lennart Persson - så har han i tidigare tidningsuppgifter sagt att det handlar om små pengar för hans bolag och att han gör det här för markägarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS