Jan Hansson, trafikansvarig i PRO Bodum, har tillsammans med Rossöns Samhälls- och Företagarförening skrivit ett öppet brev till Trafikverket där de argumenterar för återinsatta trafikljus. Foto: Inger Kraft Etzler

Äldre föll med rullator – oroade bybor skriver till Trafikverket om Rossöbron

ROSSÖN (JT) Rossönbornas kamp om en trafiksäker lösning för gångtrafikanter på bron i samhället fortsätter. Som en sista vädjan till Trafikverket och med hänvisning till nollvisionen skriver PRO Bodum och Rossöns Samhälls- och Företagarförening ett öppet brev.

Publicerad

På grund av dålig sikt sker kontinuerligt ofrivilliga fordonsmöten, trots skyltning för mötesförbudet, skriver föreningarna. Man anser att gångtrafikanterna är i fara.

– Vi har inte fått något svar ännu. Förhoppningsvis förstår Trafikverket allvaret i det vi framför nu. Vi ger inte upp naturligtvis, hela byn är engagerad, säger Jan Hansson, trafikansvarig i PRO Bodum.

På ena sidan bron ligger affären, på den andra sidan bron bor Kerstin Eriksson. Hon använder rullstol och sedan trottoarerna anlades har hon slutat försöka ta sig över bron.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS