– Sammantaget ser vi inte att så många investeringar och medel tillfallit Jämtland Härjedalen. Det här är ett förslag från Trafikverket och Region Jämtland Härjedalen kommer att svara på remissen och fortsätta att påverka på nationell nivå, slår Elise Ryder Wikén fast.

Regionen starkt kritisk till vägplaner

LÄNET (JT) På tisdagen presenterade Trafikverket förslaget till Nationell plan på infrastrukturåtgärder i landet mellan 2022 och 2030. Till Jämtlands län föreslås en bråkdel av totalt 28,6 miljarder.

Publicerad Senast uppdaterad

I praktiken handlar det om förbifart Sveg, E45, samt några mindre projekt. Samt att förbifart Brunflo, E14, har kommit in på en reservlista.

– Vi är besvikna att inte förbifart Brunflo föreslås i listan över de högst prioriterade projekten. Vi behöver lyfta bort E14/E45 från Brunflo samhälle av trafiksäkerhets- och miljöskäl, det är en viktig åtgärd som behöver få högsta prioritet. Vi får hoppas att regeringen beslutar om en utökad ram på +10% och att då förbifart Brunflo kommer med, säger Elise Ryder Wikén (M), ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS