Oklarheter och missuppfattningar i fallet med den avskedade sjukhuschefen

ÖSTERSUND (JT) Ett uppmärksammat personalärende var Mia Ajax som fick lämna sitt förordnande som områdeschef medicin. Region JH har nu gjort en intern översyn och riktar kritik mot den egna organisationen.

Publicerad

Det var i november som Mia Ajax fick lämna sitt förordnande efter beslutet att anordna planeringsdagar för infektionskliniken på Buustamon i Åre. En översyn har nu visat att det inte finns någon tydlig skrivning i de regelverk som hänvisats till som ensamt motiverar avslutandet. Mia Ajax har dessutom kvar sin grundanställning i organisationen, eftersom ett förordnande är en överenskommelse om ett uppdrag under en bestämd tid och som läggs till det grundläggande anställningsavtalet.

-Det är tydligt att flera av våra regelverk behöver ses över och förtydligas. Vi kan inte ha outtalade förväntningar på våra chefer som inte går att härleda till gällande rutiner och riktlinjer. Det ska vara lätt att göra rätt och i det här fallet har det brustit i såväl dialog som tydlighet. Där har vi ett stort förbättringsarbete att göra, säger Anders Byström, tillförordnad regiondirektör.

Det har varit många reaktioner på beslutet att avsluta Mia Ajax förordnande och felaktiga uppgifter har förekommit. Därför har behovet varit stort att samla de inblandade parterna och få en gemensam bild av situationen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS