PRO-kören med Sture, Janne och Kristin medverkade under invigningen vid Jämtlands vackraste (?) rastplats/turistinformation.
PRO-kören med Sture, Janne och Kristin medverkade under invigningen vid Jämtlands vackraste (?) rastplats/turistinformation.

Vandringsleder invigdes i Stugun

STUGUN (JT) I söndags invigdes ”Älvleden” och Tingshuset i Stugun. Därmed är ledprojektet i Ragunda kommun en bra bit på väg!

Publicerad

I Stugun pågår arbete med fyra leder; Vågenleden, Byleden, Stugubergsleden och alltså Älvleden. Den sistnämnda anses nu klar och därför kunde den invigas. Lennart Skoog, som här representerade kommunen (?) klippte bandet och förklarade leden invigd. 

Därefter fick de cirka 50 bybor som infunnit sig ” provgå” leden till ”Ladan" eller Tingshuset, som är en förnämlig rastplats för vandrare sommartid och för skoterfolk på vintern. Namnet Tingshuset kommer av att det en gång för ett par hundra år sedan fanns ett tingshus alldeles i närheten med en standard som nästan motsvarar den lada som nu upphöjts till tingshus.

Ansvarig för ledprojektet är Thord Sahlin och han har, och har haft, bråda dagar. Han berättar att Stugulederna är så konstruerade att de möts här och där. Man kan gå en led men sedan vinkla in på en annan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS