Kjerstin Svärdby, Ragunda kommun, Björn Carpelan, Elektromatik samt Bengt Ohlsson, Lars Amrén och Christer Svensson, Ragunda kommun.
Kjerstin Svärdby, Ragunda kommun, Björn Carpelan, Elektromatik samt Bengt Ohlsson, Lars Amrén och Christer Svensson, Ragunda kommun.

SOT-punkten i Borgvattnet installerad och provkörd – första anläggningen i östra Jämtland

Borgvattnet(JT) Vad är då en SOT-punkt? Det är varken en rastbod för skorstensfejarmästare, eller en plats där man halstrar strömming, utan ett koncept som Länsstyrelsen har tagit fram för att förbättra krisberedskapen. Sot står för Service och trygghet, och det här är nu fjärde anläggningen som tas i bruk i Jämtlands län.

Publicerad Senast uppdaterad

I torsdags var det stor uppslutning i och kring den gröna 20-fotscontainern som sedan någon månad står intill affären i Borgvattnet.

Då träffades representanter från företaget Elektromatik i Örnsköldsvik, som har tillverkat anläggningen, Ragunda kommuns säkerhetssamordnare och teknisk personal samt affärsinnehavarna och Borgvattnets intresseklubb. Konceptet med SOT-punkter finns hittills endast i Jämtlands län, och den första, som blev starten till allt, är belägen i Kall.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS