Erik Nilsson, Fullsjön, Stefan Carlén, Terrsjö och Halvard Thalén, Fullsjön studerar kartor.

Samråd inför nya vindkraftsplaner i Västvattnet

FULLSJÖN (JT) "Va, finns det plats för ännu fler? Trodde inte det fanns några hektar kvar att bygga på här". Det var mångas reaktion när man läste brevutskicket eller annonserna om att det skulle bli ett avgränsningssamråd på Gränsgården i Fullsjön.

Publicerad

Men visst var det så. Det franska företaget Neoen har övertagit ett projekt kallat Västvattnet, som tidigare har ägts av Eolus Vind, och planerar att lämna in en tillståndsansökan under sommaren -24. 

Till sin hjälp i miljökonsekvensutredningen har man konsultföretaget Ecogain, och det var representanter från dessa två företag som i tisdags mötte allmänheten i Fullsjöns samlingslokal Gränsgården. Området där Neoen önskar bygga 12 vindkraftverk ligger 3-4 km nordost om Fullsjön. Strax väster om det området ligger Storbrännkullen, där Neoen just nu håller på att färdigställa 10 verk. 

Där ligger också deras omskrivna batterilager, som precis har tagits i bruk, och som är Sveriges första i den klassen. Där kan man lagra och vid behov skicka ut upp till 40 MW på stamnätet under några timmar, för att sedan snabbt ladda upp batterierna igen till nästa gång de behövs. Det är en tjänst som de säljer till Svenska Kraftnät för att utjämna frekvensen på stamnätet. Men åter till samrådsmötet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS