S vill ha krismöte efter Servanets besked: “Vi måste skriva på avtalet”

HAMMARSTRAND (JT) Lite över 1000 Ragundabor kan stå utan internetuppkoppling den 1 januari. Nu kräver oppositionsrådet Anton Hammar (S) ett extrainsatt kommunstyrelsemöte.
– Det här är samhällskritisk. Vi måste skriva på avtalet, säger han.

Publicerad
Anton Hammar (S) kräver ett extrainsatt kommunstyrelsemöte efter Servanets dramatiska besked.
Anton Hammar (S) kräver ett extrainsatt kommunstyrelsemöte efter Servanets dramatiska besked.

Det var under tisdagsmorgonen som Servanet meddelade att de planerar att släcka internetuppkopplingen för sina kunder i Ragunda kommun. Detta eftersom kommunstyrelsen i Ragunda beslutat att inte förlänga avtalet med fiberleverantören.

Beskedet slog ner som en bomb i Ragunda.

– Vi varnade för det här på kommunstyrelsen den 13 december men fick inget gehör. Majoriteten ansåg att det här var ett osannolikt scenario men nu står vi här. Det är ju katastrof. Samhället står och faller med att det finns internetuppkoppling. Det drabbar inte bara privatpersoner utan också företag som varken kan göra betalningar eller ta betalt, säger Anton Hammar.

Under tisdagen har han kontaktat Mikael Westin för att få till ett extra kommunstyrelsemöte.

– Jag hade helst sett att vi hade haft ett möte nu på eftermiddagen men absolut innan jul. Jag kan träffas på julafton för att ha det här mötet. Vi måste förlänga det här avtalet. Det är bedrövligt att man kan sätta sig i en ett läge där man saknar en plan för att lösa den här akuta krisen, säger han.

Servanets besked berör lite drygt 1100 kunder i Ragunda kommun. Där ingår inte fiberföreningar med egna avtal.

Powered by Labrador CMS