Det är full fart hela dagarna på släktforskarkollot.

Rekorddeltagande i släktforskningskollo i Pålgård – Emma 15 år yngsta deltagare

PÅLGÅRD (JT) För fjärde året arrangeras Släktforskarkollo på hembygdsgården i Pålgård, aldrig har det varit så många deltagare som i år, hela tjugofem stycken och som kronan på verket är den yngsta deltagaren, femtonåriga Emma Hoflin från Ragunda.

Publicerad

Eva Engström är sedan alla år tillbaka den som leder fyradagars kursen och hon kan till sin glädje se att det blir fler och fler som kommer, dels gamla som återkommer men också nya som för första gången besöker kollot.

– Visst är det roligt att vi är tjugofem i år, så många har vi inte varit någon gång tidigare. Det är ett ökat intresse och många säger att det har spridit sig mer och man har fått upp ögonen för att det finns. Nu är vi mestadels från Jämtland, Härjedalen som finns här, men det kommer även deltagare från Örnsköldsvik, Sundsvall och ungefär hälften av deltagarna är nya för i år viket är jätteroligt. Att vi håller på i fyra dagar är för att vi ska få tid, gör vi det kortare blir man alldeles för stressad. Dessutom har vi en av de nya som verkligen är ung som är med, Emma Hoflin 15 år gammal och det tycker vi är extra roligt, berättar Eva Engström som själv började vid 12 års ålder.

Emma Hoflin, 15 år gammal, har alltså intresserat sig för det här med släktforskning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS