Förste man i plurret, övriga värmer upp.
Förste man i plurret, övriga värmer upp.

Nordkap Challenge fortsätter traditionen att besöka Borgvattnet

BORGVATTNET (JT) Förutom pandemiåret 2020 har resan arrangerats årligen sedan 2011, och sedan 2015 har Borgvattnet varit ett av tre etappmål i Sverige.

Publicerad

De övriga är Jokkmokk och Falun. Annars går deras färd via Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors, Rovaniemi, och så förstås Nordkap. 29 lag med två eller tre deltagare i varje, tillbringade söndagskvällen, natten, och måndagsförmiddagen i Borgvattnet, vilket gav en tillfällig ökning av byns invånarantal med cirka 90 %.

Det handlar om ett 60-tal äventyrslystna nederländare som är på resa under cirka två veckor för att samla in pengar till välgörenhet. Det övergripande temat är ”Het vergeten kind”–det bortglömda barnet, och sedan har varje lag även valt egna ändamål för sina insamlingar. Stoppet i Borgvattnet är det enda där deltagarna bor hemma hos privatpersoner, på de andra ställena har de bott på campingar och i stugbyar.

Undertecknad med hustru härbärgerade i år Evert van Manen och Dirk Ockhuizen, som hade valt insamlingssyftet Clinic clowns, det vi i Sverige kallar sjukhusclowner. Den utmaning som gäller vid stoppet i Borgvattnet är det omtalade badet i Borgsjön, som äger rum direkt efter frukost, och numera leds av kallbadsinstruktören Alexander Pohl.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS