Först godkändes solcellerna sedan inte.

Många turer kring solceller i Skyttmon – först godkänt men blev otillåtet bygge

SKYTTMON (JT) Kommunen gav klartecken till en privat solcellspark – det tyckte inte grannarna om, och får uppbackning av Länsstyrelsen. Solcellerna är som ett tak och ett tak är en byggnad därför handlar det om ett otillåtet bygge.

Publicerad

Det var fastighetsägaren själv som tog kontakt med kommunen för att kontrollera om det behövdes bygglov eller inte för att sätta upp solceller på hans mark i Skyttmon. En anläggning i fyra rader med högsta höjd om tre meter.

Kommunen ansåg inte att solcellsanläggningen var tillståndspliktig och skrev av ärendet. Kort därefter tog ärendet fart igen när andra fastighetsägare ansåg att det skulle innebära en olägenhet för dem. Reflexer från panelerna skulle slå mot huset och utsikten ner mot Ammerån från en uppförd grillkåta kommer att förstöras.

Med sin dominerande utformning och volym är det här nybygget en barriär i det annars öppna åkerlandskapet, står det bland annat att läsa i brevet från grannar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS