Pressträffen hölls på plats och via länk.
Pressträffen hölls på plats och via länk.

"Järåskolan inte anpassad för modern undervisning"

RAGUNDA (JT) Nedläggning av både Järåskolan och Anders-Olof skolan. Istället en helt ny skola i Hammarstrand. Det är förslagen i den skolutredning som politikerna nu ska ta ställning till.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var under tisdagens kommunstyrelsesammanträde som tjänstemännen lämnade över sin utredning. Och på onsdagsförmiddagen kallade kommunen till presskonferens med kommundirektören Jenny Kriström, kommunikationschefen Carina Landin och skolchefen Maria Renvall.

Förslaget är att bygga en helt ny grundskola i Hammarstrand. Ekonomin och kompetensförsörjningen har vägt tyngst i beslutet. Det innebär att tre skolor (Järåskolan, Kullstaskolan och Anders-Olof skolan) slås ihop till en.

– Både Järåskolan och Anders-Olof skolan har stora utmaningar. Båda skolorna är byggda på 50-60-talet, är inte anpassade för dagens undervisning och har höga driftskostnader. Gör vi ingenting så kommer det att fortsätta, säger Jenny Kriström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS