Oppositionsrådet Anton Hammar (S).

Förslag om uppskjuten budget i Ragunda får kritik

HAMMARSTRAND (JT) Det politiska styret i Ragunda kommun vill skjuta upp budgetprocessen inför 2024. Oppositionen riktar hård kritik mot förslaget.

Publicerad

Kommande torsdag sammanträder kommunfullmäktige i Hammarstrand. Normalt skulle budgeten för 2024 samt kommunplanen för två år framåt hanteras.

En process som majoriteten nu vill skjuta upp fram till november. Det innebär att verksamheterna får vänta på besked kring de ekonomiska förutsättningarna för nästa år.

“Jag tycker det är beklagligt att man skjuter fram beslutet om budget då det så sent som för en månad sedan fanns total enighet om att gängse budgetrutin skulle hållas, det vill säga beslut i juni med eventuella revideringar i november. Det vore önskvärt om budget kan tas vid fullmäktige kommande vecka för att skicka en signal till organisationen om vilka ramar som kan komma att gälla kommande år. Risken är stor nu att budget återigen kommer beslutas i november och att de prioriteringar som fastslås i budget ej kommer få verkan under 2024”, skriver oppositionsrådet Anton Hammar (S) i ett mejl till JT.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS