Annika Lindström efter jävsbråket: "Jag är så vansinnigt trött"

RAGUNDA (JT) Annika Lindström har lämnat alla sina uppdrag i Ragunda efter anklagelser om jäv. Men platsen i fullmäktige behåller hon. 
– De vill att jag ska ta timeout men det kommer aldrig hända. Jag har inte gjort något brottsligt.

Publicerad Senast uppdaterad

Läget, så som det rent allmänt rapporterats i media och från oppositionen i frågan om jäv i vindkraftsomröstningen i Ragunda kan sammanfattas så här: 

  • Annika Lindström köper en fastighet i närheten av Storrisberget. Säljaren är en person som kan knytas till den relativt anonyma och komplicerade ägarsfär som ligger bakom Jämtvind. En man vid namn Terence South med hemadress i en bättre närförort till London. Det förnekas inte av någon i sig. 

  • Annika Lindström förväntas rösta nej om tillstyrkan från kommunen för miljöprövning hos Länsstyrelsen, en ändringsansökan som avser ändring av tidigare beviljat bygglov på 6 vindsnurror, till 3 högre vindsnurror på Storrisberget. Ragundacenterns starke man Mikael Westin, uppger att han bett Annika Lindström hoppa över röstningen redan före den skedde, eftersom det kunde uppstå misstankar om jäv. 

  • Annika Lindströms röstar i alla fall på ett sätt som avviker från övriga centerpartister, Stefan Nilsson som representerar KD i alliansen röstar även han ja vilket gör att alliansen med Allt för Ragunda och moderaterna får vindkraftsbeslutet att glida dem ur händerna. Det blir ett ja för tillstyrkan av miljöprövning enligt det nya önskemålet och den upprörda stämningen låter inte vänta på sig. 

  • Antivindkraftsorganisationen Låt Ragunda leva med Andreas Nordin som företrädare anmäler ett jävsförhållande och misstänkt korruption till länsrätten som också slår halt på hela processen tills vidare utredning gjorts. Hänvisningen som ska bevisa jäv är, just, att Annika Lindström fick stycka av en villatomt inklusive bostäder från Terence Souths fastighet som ursprungligen omfattar 32 hektar till en köpeskilling av 50 000 kronor. Alldeles för billigt och sammantaget med en rad andra mer obekräftade indicier som Andreas Nordin själv i och för sig konstaterar är hörsägen, anses Annika Lindström vara jävig. Hennes man är antagligen tremänning med Per Bergvall som varit drivande i vindkraftsfrågan under lång tid. Hon är vän med Bergvalls familj. Men även om Andreas Nordin anser att mycket är att betrakta som rykten borde det kunna leda vidare till en brottsutredning om muta, tagande av muta och otillbörlig påverkan av förtroendevald ledamot i KS och KF. Minst. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS