Ragundas kommunalråd Mikael Westin (C) har jagats av Kronofogden för upprepade skatteskulder. Han säger att det handlar om en protest i egenskap av skogsägare.
Ragundas kommunalråd Mikael Westin (C) har jagats av Kronofogden för upprepade skatteskulder. Han säger att det handlar om en protest i egenskap av skogsägare.

Ragundas kommunalråd jagad av Kronofogden för skatteskulder – protesterade mot staten

HAMMARSTRAND (JT) Kommunalrådet Mikael Westin (C) har jagats av Kronofogden för återkommande skatteskulder. Fem utmätningar har gjorts direkt från hans bankkonto sedan 2017.
– Det är medvetet från min sida. Jag har gjort det här i protest mot staten för att visa på hur de behandlar enskilda skogsägare, säger han.

Publicerad Senast uppdaterad

Ragundas kommunalråd dök upp i Kronofogdemyndighetens register år 2017 och har sedan dess haft 167 000 kronor i skulder. Anledningen är att han inte har betalat in skatt för markområde som ägs av hans familj.

Fem utmätningar har gjorts på sammanlagt 76 916 kronor. Resten av summan har han betalat in självmant. Så sent som i förra veckan hade Mikael Westin 41 069 kronor i skulder hos Kronofogden. Den skulden ska nu vara reglerad.

Men det är inte dålig ekonomi som ligger bakom skulderna. Mikael Westin uppger för Jämtlands Tidning att han periodvis medvetet har låtit skatteinbetalningarna dröja. I protest.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS