PostNord inför varannandagsutdelning av brev och tidningar i hela Sverige

LÄNET (JT) Allt färre fysiska meddelanden men fler nätbeställda paket, det är en verklighet som PostNord nu anpassar sig efter när de fortsätter leverera paket dagligen men brev, tidningar och reklam endast varannan dag. Denna ordning införs 5 maj.

Publicerad Senast uppdaterad

I södra Sverige har PostNord redan börjat med utdelning varannan dag av brev och det är en del av vardagen för cirka 80 procent av mottagarna. Denna process inleddes 2021 och från och med 5 maj omfattar den hela Sverige och alltså även länets åtta kommuner.

Från detta datum levereras varubrev och paket varje dag som tidigare, men brev, tidningar och reklam når mottagaren varannan dag.

-- Med den här modellen för utdelning av brev, tidningar och reklam möter PostNord en verklighet som redan är här, där svenskarna skickar allt färre brev och allt fler paket. För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar än att brevbäraren ska passera postlådan varje dag, oavsett om det finns brev att dela ut eller inte, säger Mathias Krümmel, vd för PostNord Sverige.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS