Nya regionfullmäktige installerat

LÄNET (JT) Nu har Region JH:s nya samling av fullmäktige för valperioden samlats och valt Anders Sundin (S) till ordförande, Anne Svensson (V) vice ordförande och Maud Herkules (M) andre vice ordförande.

Publicerad

Regionfullmäktige är 55 till antalet, representerar olika politiska partier och utses efter regionvalet. De är det högst beslutande organet på regional nivå och de utsedda ordförandena, presidiet, ansvarar för att leda fullmäktiges möten.

Regionfullmäktige ansvarar bland annat för att ta beslut om övergripande mål och riktlinjer för Region JH:s verksamhetsområden. Välja ledamöter och ersättare till regionstyrelsen och nämnderna samt välja revisorer som granskar Region JH:s verksamheter.

Vidare att ta beslut om Region JH:s ekonomi, till exempel hur stor skatten ska vara och hur pengar ska fördelas mellan Region JH:s olika verksamheter samt besluta om vad regionstyrelsen och nämnderna ska arbeta med.

-Vi i presidiet är oerhört glada och stolta att ha fått det här förtroendet. Att få jobba för att stärka och värna om demokratin är ett hedersuppdrag och vi ska verka för ett gott debattklimat och vill verka för ett fortsatt aktivt fullmäktige, säger Anders Sundin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS