Saga Källmark vid sina konstverk.

Välbesökt när gymnasister höll utställning i Ahlbergshallen

ÖSTERSUND (JT) Det var fullt med folk i Ahlbergshallen under tidig kväll på torsdagen, då tredjeårsesteterna som har haft bild som tillval och medietreorna på Wargentin/Jämtlands Gymnasium hade vernissage på sin slututställning.

Publicerad

Liz Winther är en av eleverna som ställer ut sin konst. Hon har ett lite ovanligt motiv till sin skapelse ”Liken dansar”, och det är precis så, två lik som dansar i vatten, målad i akryl. Tavlan drar ögonen till sig, och är lite läskig men väldigt vacker på en och samma gång. 

Annars målar Liz mest porträtt, och ett annat konstverk på utställningen kallar hon för ”Diktatorn”. Konstverket föreställer en kvinnlig diktator, och Liz har experimenterat med färger på konstverket.

Liz har målat så länge hon kan minnas, det blir mycket skapande på skolan, men även på fritiden. Saga Källmark läser liksom Liz bild, och när de gjorde konstverk på temat varmt och kallt kom hon på idén att fånga värme och kyla med hjälp av två rosor, med flammor eller vingar, beroende på hur man tolkar det. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS