I en grupp satt Helena Chudomelová från Tjeckien tillsammans med Ulla Jansson från Jamtlis Gynnare och Keti Proestou från Cypern.
I en grupp satt Helena Chudomelová från Tjeckien tillsammans med Ulla Jansson från Jamtlis Gynnare och Keti Proestou från Cypern.

Smarta seniorer lär sig av varandra och förmedlar till ungdomar

ÖSTERSUND (JT) Det har varit en innehållsrik vecka för gruppen från EU-projektet Smart seniors spreading EU values. Dess svenska, italienska, cypriotiska och tjeckiska medlemmar har fått göra studiebesök, diskutera och delta i workshops.

Publicerad

Det är frågan om ett Erasmus+ projekt som ska bidra till att seniorer från olika EU-länder ska vara aktiva och delta i olika former av kunskapsutbyten och diskutera ämnen som demokrati.

Förutom Jamtli deltar tre olika parter i projektet, två utbildningscenter i Italien och Tjeckien samt ett forskningscenter på den grekiska delen av Cypern. Lowissa Wallgren Frånberg som arbetat med projektet för Jamtlis del berättar att det blivit försenat på grund av pandemin.

Nu är det inne i slutfasen och flera av deltagarna som är samlade på Jamtli vid JT:s besök är medlemmar i Jamtlis Gynnare. Majoriteten av de aktiva i den organisationen är seniorer och har de varit i ett av de andra länderna, för att nu avslutningsvis delta i veckan som är förlagd till Jämtland.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS