Efter nästan 30 år träffades en del av gänget som fick i gång hundsporten agility i Jämtland.

Reunion för gänget som tog agilityn till Jämtland

LÄNET (JT) Den populära hundsporten agility har många anhängare, inte minst i Jämtland. Sporten firar runt 40 år i landet och gänget som fick i gång agilityn ordentligt i Jämtland träffades nyligen för första gången på nästan 30 år.

Publicerad

Föreningen fick namnet Jämtlands Agility Zällskap, namnet gav många associationer. Förkortningen JAZ för tankarna till ett snabbt flygplan som passade bra då agility är en snabb sport. 

Något som de som sett på när hundarna tar en hoppbana kan intyga. Z stod självklart för Jämtland. Flera sektioner bildades, bland annat i Strömsund. Men den stora egna banan hamnade i Brunflo bredvid Klanghallen. 

Östersunds kommun gav bidrag för att inhägna ett område och lägga ett bra underlag. Idrottsplatsen skänkte en gammal bod och medlemmar byggde hinder. Ett flertal stora tävlingar anordnades, bland annat SM-uttagningar under Jakt och Fritidsmässan som anordnades varje år. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS