Region JH beräknas gå 475 miljoner minus

LÄNET (JT) Nya dystra siffror presenterades kring regionens ekonomi under onsdagen. 

 Vid hälso och sjukvårdsnämndens möte på onsdagen presenterades ett delårsbokslut som visar att den prognos som aviserat ett negativt resultat på minus 340 miljoner kronor beräknas öka till minus 475 miljoner kronor. Den totala helårsprognosen för Region Jämtland Härjedalen ligger däremot kvar på ett negativt resultat med 360 miljoner kronor. Anna Granevärn, tillförordnad hälso och sjukvårdsdirektör uppger att orsakerna till den försämrade prognosen är bland annat att behovet av inhyrd personal har ökat under sommaren vilket haft stor effekt på det ekonomiska utfallet. 

– Vi har också ökat antalet disponibla vårdplatser på Östersunds sjukhus för att täcka länsinvånarnas behov av slutenvård, såväl planerad som oplanerad. Eftersom det råder brist på sjuksköterskor innebär även det att behovet av inhyrd personal ökar, säger Granevärn i ett pressmeddelande. 

 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS