Många passade på att besöka vårmarknaden i värmen.

Publikrekord på Jamtlis vårmarknad – kunskap i fokus

ÖSTERSUND (JT) Det var fullt med folk mellan stånden och på de olika aktiviteterna under lördagen och sammanlagt blev det publikrekord med 6 207 besökare under helgen. Under söndagen stundade bland annat auktion av ett älgtorn, till förmån för ett museum i Ukraina.

Publicerad Senast uppdaterad

Ett klart, varmt och mycket soligt väder rådde under hela lördagen som inledde Jamtlis vårmarknad. Det var ett blandat utbud av hantverk i mer traditionell mening alltså sådant med anknytning till byggnader, smycken och så vidare.

Musik och underhållning för både barn och vuxna, samt mathantverk. I år har marknaden mer fokus på kunskap än tidigare och den är även något större till utbudet ån i fjol, med totalt 100 företag och organisationer som har utställningar, workshops med mera. Förra året var motsvarande siffra 80.

JT:s reporter ger sig ut i vimlet och träffar först representanter för byggnadsvårdsutbildningen, den populära ettåriga kursen som Jamtli anordnar tillsammans med Bäckedals folkhögskola i Sveg. När JT gjorde ett reportage om den i september hade 14 elever antagits, men 37 hade sökt. Nu närmar de sig kursslut och de elever som JT talar med är nöjda med utbildningen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS