När nästan alla besökare var på en föreläsning passade Rakel Skoglund från JLS och Annette Bergqvist från DIS-Mitt på att resonera kring egna släktforskningsproblem.

Populärt föredrag om Östersunds historia – nu blickar JLS framåt mot Släktforskardagarna

ÖSTERSUND (JT) Riksarkivet hade öppet under Släktforskningens dag på lördagen och många slöt upp för att få tips och lära sig något nytt. En av arrangörerna var Jämtlands lokalhistoriker och släktforskare (JLS) vars ordförande Michael Häggmark för JT berättade om planerna för höstens stora evenemang, Släktforskardagarna i Östersund.

Publicerad

Släktforskningens dag på Riksarkivet innebar att arkivpersonal fanns på plats och kunde visa besökare runt och ge vägledning inför egna studier. Dessutom ett antal föredrag och det är i år 100 år sedan Föreningen Gamla Östersund bildades.

Det var en anledning till att Carl Henrik Jonasson därifrån berättade om Östersunds historia i ord och bild. Tidigare under dagen hade hållits populära föredrag i olika ämnen som gårdshistoria, men när det blev dags för Östersunds historia blev det knökfullt i lokalen och åhörare fick till och med sitta på golvet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS