Nina Staf-Olofsson och Susanne Staf trivdes.
Nina Staf-Olofsson och Susanne Staf trivdes.

Nybydagen – comeback drog hundratals besökare

NYBY (JT) Efter ett uppehåll på mer än tio år var den tillbaks igen – den populära Nybydagen. Med skidåkning i välpreparerade spår, servering av kolbullar och gofika och en final med afterski till levande musik i Nybygården blev det ett evenemang som drog besökare från både när och fjärran.

Publicerad

Ingen kunde egentligen säga när det var senast. Men många har gärna sett en önskerepris. Och i lördags var det dags. Bygdeevenemanget Nybydagen där skidåkning faktiskt är en grundbult – jodå besökarna får gärna åka skidor i byns preparerade skidspår – återuppstod till mångas glädje.

Fast utan spårgeneralen Mattias Brännström hade det blivit klent med just skidåkningen. För dygnet innan försvann de omsorgsfullt dragna skidspåren i säsongens hittills värsta snöoväder.

– Så på lördag morgon var det ”bara” att börja om och försöka lista ut var spåren hade gått. Över åkrarna fanns inte ett spår av spåren så att säga, skrattar Mattias.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS