Många ville ställa frågor om den framtida busstrafiken i Östersund.

Nya linjer och nya eldrivna bussar i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Stadstrafiken med bussar står inför stora förändringar. På ett möte arrangerat av Stadsmiljöföreningen presenterades nya busslinjer, taktfasta tider och eldrivna bussar.

Publicerad

Det visade sig vara många engagerade som ville diskutera nyheterna och Mötesplatsen på Prästgatan fylldes av publik. Efter en presentation av främst trafikplaneraren Janne Simonsson från Länstrafiken hölls en frågestund. 

Det är från 15 juni som de nya busslinjerna- och tiderna gäller i Östersund. Här har man tagit fasta på huvudstråken som grovt sett kan liknas vid ett korsformat rörelsemönster. Från Torvalla till Brittsbo bildas en axel som korsar en annan axel mellan Valla och Lillänge. 

Andra faktorer man tagit hänsyn till är t.ex. att det kommer att byggas många nya bostäder i området kring den tidigare djurparken på Frösön, samt att det finns särskilda behov av turer för elever till och från skolorna på Frösön, samt till sportanläggningarna norr om centrum. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS