"Man kan inte ignorera handeln", säger kommunalrådet Niklas Daoson.

Kommunen backar – alla parkeringar i Östersund blir kvar

ÖSTERSUND (JT) Planen att ta bort 300 parkeringsplatser i Östersund skrotas. Det föreslår kommunstyrelsen efter att mätningar visar att luftkvalitén i Östersunds förbättrats.

Publicerad

Bakgrunden till det beslut som går till kommunstyrelsen nästa vecka är att den 20 december förra året beslutade kommunfullmäktige om ett åtgärdsprogram för att förbättra luftkvalitén i Östersund.

I samband med det fick Mlljö- och Samhällsnämnden i uppdrag att i samråd med andra nämnder och centrumutvecklare i Östersund, ta fram förslag på ”parkeringsåtgärder” som resulterade i ett förslag på att ta bort 300 parkeringsplatser. Något som vållat en infekterad debatt där bland annat handeln i centrum protesterat mot planen.

Vid en presskonferens under torsdagseftermiddagen meddelade kommunalråden Niklas Daoson (S) och Effie Kourlos © att de 300 parkeringsplatserna blir kvar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS