Daniel Kindberg sågar åklagaren i mutbrottsrättegången.
Daniel Kindberg sågar åklagaren i mutbrottsrättegången.

Kindberg sågar åklagaren: "Förstår inte företagande"

ÖSTERSUND (JT) Daniel Kindberg har inte mycket till övers för åklagaren i mutbrottsrättegången. I ett inlägg på Facebook går han till hårt angrepp.

Publicerad

Mutbrottsrättegången mot Daniel Kindberg är kopplat till hans tid som vd för Östersundshem. Som vd anlitade han en hustillverkare för att leverera Attefallshus. Samma firma hade han ett eget konsultavtal med. Åklagaren hävdar där att mutbrott har ägt rum. Även Hans Carlsson, tidigare vice vd för Östersundshem, är misstänkt i härvan.

Företrädaren för byggföretaget är också åtalad för brott.

Förhandlingarna vid Östersunds tingsrätt har nu pågått i lite drygt en vecka, där bland annat åklagare Martin Bresman har uttryckt att Kindberg skulle ha “vilselett” Östersundshems styrelse om sitt konsultavtal.

Detta genom att inte berätta om konsultavtalen med byggföretaget.

På sin egen Facebooksida går Kindberg till hårt angrepp mot åklagaren, som han anser inte har varit opartisk i målet.

“Denna Åklagare har inte klarat av att visa opartiskhet under någon del av förundersökningen och det är mycket tragiskt. När våra statstjänstemän på denna nivå, Åklagaren är chefsåklagare på Riksenheten för korruption, befrämjar och utövar korrupta beteenden och åtgärder, då är vårt rättssystem väldigt farligt ute”, skriver Kindberg.

Kindberg försvarar också de konsultavtal som var tecknade med byggföretaget:

“Problemet är att Åklagaren inte förstår företagande, eller vill inte förstå. Jag har arbetat åt företagaren sen 2010, jag och en annan person har lite förenklat varit företagsledning i vissa frågor. Det har för min del bland annat hamnat om att fixa affärer i Mälardalen och arbeta för affärer i Åreområdet och sen mycket annat”.

Powered by Labrador CMS