Engla Danielsson, Paprika Sterner och Denise Nilsson fick alla sina yrkesbevis.

Kakor och bakelser i långa banor när elever gjorde yrkesprov

Östersund (JT) På fredagen gjorde sistaårseleverna på Livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori ett yrkesprov, bedömt av professionella bagare och konditorer från Tages, Frösöbageriet och Ica Maxis bageri, samt yrkeslärarna på programmet.

Publicerad

Yrkesprovet är sedan ett slags bevis på att eleverna är skickliga på det de gör. Det ska vara ett bra utseende på bakverken, de ska vara jämna storlekar och vara en säljbar produkt.

– Vi yrkeslärare har även varit med hela tiden på utbildningen och sett deras utveckling och kan bedöma deras arbetsinsats. De ska även vara bra på hygienbiten, städa och göra snyggt efter sig och arbeta enligt livsmedelslagen, sade Sofie Nygaard.

Paprika Sterner hade hållit på sedan sju på morgonen, det var mycket som skulle hinnas med innan domarna sade sitt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS