Hamid Tivpoor och Britt-Mari Gezelius från Equmeniakyrkan föreläste.

Inspirerande om integration

ÖSTERSUND (JT) I veckan var det dags för en inspirationsdag för integrationsprojekt på Residenset. Flera aktörer från länet var närvarande och berättade om sin verksamhet.

Publicerad

Samira Musa, biträdande verksamhetschef på Hej Främling, berättade om deras verksamhet, och att de har växt från att vara en liten organisation till att finnas på flera platser i hela landet, bland annat i Stockholm, Norrbotten, i Skåne med mera. De har ett starkt fokus på hälsofrämjande verksamhet. 

– Vi vill ha ett samhälle där alla mår bra, sade Samira och sade att de satsar på kultur, idrott och andra hälsofrämjande aktiviteter. 

2015 kom Samira till Jämtland och Grytan, och det var i kyrkan som hon fick höra om Hej Främling. De har nu 40000 deltagare över hela landet och fick pris som Årets Peppare på Idrottsgalan den 22 januari i år. De har nu pågående projekt med bland annat Östersunds och Bräckes kommuner. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS