Information vid Dagsådalens skjutfält.

Incident vid skjutfält – skarp uppmaning till föräldrar

DAGSÅDALEN (JT) Barn och ungdomar har cyklat in på Dagsådalens skjutfält strax norr om Östersund trots avlysning för skarpskjutning.

Publicerad Senast uppdaterad

Detta var något som skjutfältchefen Per Olof Henriksson vid ett informationsmöte i mars varnade för kunde hända just cyklister, eftersom de med en relativt hög hastighet kan få ett begränsat synfält.

Nu vill kommunikationschefen Erik Löfgren uppmana föräldrar att prata med sina barn om farorna med att bege sig in på ett skjutfält när det är avspärrat och avlyst med fällda bommar. Det är både absolut förbjudet och förenat med livsfara.

– Vi ber er därför att prata med era barn om hur viktigt det är att noga kontrollera om bommarna på vägarna in till Dagsådalens skjutfält är fällda och läsa på informationstavlorna som finns vid varje bom om området är avlyst, det vill säga avspärrat och förbjudet att tillträda, säger Erik Löfgren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS