Anna Bjätrå har fått medel från Vetenskapsrådet till sin forskning.

Får 6,5 miljon till forskning kring posttraumatisk stress

ÖSTERSUND (JT) Anna Bjärtå, doktor i psykologi på Institutionen för Psykologi och Socialt arbete vid Mittuniversitetet, har nyligen beviljats 6,5 miljoner kronor av Vetenskapsrådet över en fyraårsperiod. Hon forskar om posttraumatisk stress, och får nu chansen att göra det i en mer omfattande grad.

Publicerad

– Jag är väldigt väldigt glad. Det är svårt att få pengar från Vetenskapsrådet så det känns lite overkligt. Jag har jobbat länge för att få forska om det här. Det är en modern metod för att minska symtom för PTSD (posttraumatisk stress), säger hon. 

Hon har utvecklat metoden under en lång tid, mycket på grund av att hon inte har haft tillräckligt med medel för att få jobba med det i högre omfattning. Metoden bygger på samlade forskningskunskaper om psykologiska mekanismer till exempel hur minnen lagras och vad som händer när man blir rädd. 

Anna berättar att det är vanligt att drabbas av svårigheter efter att man till exempel varit med om en kris och att dessa svårigheter kan hänga kvar under en mycket lång tid och påverka människor i deras liv. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS