Elin sjunger i Stage Academy Artist i helgen

ÖSTERSUND (JT) Elin Andersson, ursprungligen från Svenstavik, nu boende i Östersund ska delta i riksfinalen i musiktävlingen Stage Academy Artist 2023 i helgen, en tävling som många kända sångare har deltagit i tidigare. För JT berättar hon om sitt musikintresse och sin uppväxt som lett fram till den här dagen.

Publicerad

 Redan som fyraåring sjöng Elin på en scen. Mycket av sin musikalitet har hon sin mamma att tacka för, som är dansbandssångerska och har sjungit med Zlipz och Hedez bland mycket annat. Hon har halvsyskon som också sysslar med musik, en rappar, en sjunger och de spelar olika instrument. 

– Numera är Caspar Camitz en mycket stor förebild musikaliskt, och Benjamin Ingrosso. Jag har även lyssnat mycket på Arvingarna. Men när jag sjunger då sjunger jag helst powerballader, av Whitney Houston för att nämna någon, säger Elin. 

Att växa upp i ett litet samhälle som Svenstavik med stora drömmar, har inte alltid varit så lätt. Tidigt märkte hon av att folk kunde vara lite missunnsamma eller ha åsikter. Men det har aldrig hindrat henne från att uppträda på talangjakter och på Älghälga hemma i Svenstavik. Nu går hon på estetiskt program med musikinriktning på Wargentinskolan, och även om hon brinner för musiken, och vill ha en karriär som sångerska i framtiden, så har hon inte planer på att plugga musik efter studenten. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS