Körsångare framförde fina tolkningar ur Aviciis låtskatt.

Bejublad musikföreställning mot psykisk ohälsa

ÖSTERSUND(JT) I torsdags kväll var det i det närmaste fullsatt i Stora kyrkan när den vanliga kvällsmässan byttes ut mot en Avicii-mässa, Broken Arrows, en mässa om psykisk hälsa och hopp.

Publicerad

Tim Bergling som han hette egentligen avled 2018 och har fått bli en röst för kampen mot psykisk ohälsa, och det har bildats en stiftelse i hans namn där pengarna går till att motverka dåligt mående hos ungdomar.

Det var Stora Kyrkans Unga Röster (SKUR) under ledning av Lena Moén, Brunflo ungdomskör under ledning av Anna Tirén, Figure Out, en ensemble från JGY:s estetprogram och Isak Selander på bas, Elin Ericsson på slagverk och Gabriel Mäkelä, sång och gitarr/piano som stod för musiken under mässan. Medverkande musiker var även Christina Stjernberg, och pedagogen Anders Nordvall.

Ungdomsprästen Emilia Holmlund höll i hela mässan, och hon var suverän på att hålla en röd och personlig tråd genom allt. Hon inledde med att imponerat säga att hon inte alls hade väntat sig den uppslutningen, och att agendor och sångblad inte räckte till, men att vi skulle dela med oss i bänkarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS