- Vi förstår att kommunen är intresserad av marken. Detta är ju Sveriges mest centralt och bäst belägna travbana, vi har inte tänkta att släppa iväg den, säger Håkan Karlsson, ordförande för Östersundstravet.

Kommunen utreder en framtida flytt av Östersundstravet

En eventuell framtida flytt av Östersundstravet utreds av Östersunds kommun. Sedan slutet av förra året utreder Metria på uppdrag av kommunen vad en flytt av travet skulle kunna innebära.

Publicerad

- Utredningen startade före jul. Den är ett led i den fördjupade översiktsplanen av Torvalla, Odensala och söder i Östersund. Dit hör Travområdet, som på lång sikt skulle vara attraktivt för bostadsbebyggelse, berättar Bengt Gryckdal, mark och exploateringschef på Östersunds kommun.

Hur detaljerat ska Metria undersöka frågan om en flytt av travet?

- De ska titta på vad det finns för krav för att anlägga en modern travbana på annan plats än den nuvarande. Utredarna har tittat på andra befintliga travbanor. De har haft ett brett uppdrag. Man måste fundera över hur framtidens travsport ser ut, nämner Bengt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS