Daniel Kindberg (Håkan Borgsten) vill bli författare och uppsöker Arbetsföredlingen där han presenterar sina bokplaner för en tjänsteman (Emilie Zackrisson). Skärmbild från den digitala föreställningen.

Halvfärdigt lyfts till delikat i Östersundsrevyn

Årets revy är digital och nu har första delen släppts. Det är aktuella ämnen som behandlas på ett sätt som ibland balanserar mellan vad som får sägas och inte.

Publicerad

Östersundsrevyn är i år digital och finns tillgänglig gratis på Youtube, även om tittarna uppmanas bidra ekonomiskt till revyprojektet. Nu har första delen av tre släppts, “Kollationering” som ska föreställa ett förstadie till den verkliga revyn. Avsnittet är inspelat hemma hos Patrik och Emilie Zackrisson som båda medverkar som skådespelare och Patrik är även regissör.

Här träffas skådespelarna för första gången och diskuterar vad årets revy ska innehålla samt repeterar vissa inslag, ovetande om att den kommande coronapandemin ska stoppa ett sedvanligt revyframträdande inför publik. Denna form ger möjlighet att behandla ämnen på ett sätt som balanserar mellan känsligheter av ett eller annat slag.

Tydligast är detta i scenerna som berör Daniel Kindberg, hans nya bok och diskussionen om det lämpliga och riktiga i att han beskrivs som psykopat eller inte. Det är en delikat situation som uppstår exempelvis när Kindberg går till Arbetsförmedlingen och vill bli författare, sammanhängande med en presentation av serien “Svenska psykopater” som den väl skulle heta om programpresentatören kunde förmås att uttala hela ordet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS