Erik Linder vd för Executive Property har svårt att hitta en köpare till Storliens Högfjällshotell som har varit stängt i tre säsonger. Bolaget äger också Trillevallen.
Erik Linder vd för Executive Property har svårt att hitta en köpare till Storliens Högfjällshotell som har varit stängt i tre säsonger. Bolaget äger också Trillevallen.

Storliens högfjällshotell svårsålt

Företagsmäklaren har avslutat försäljningsuppdraget men det igenbommade hotellet är fortsatt till salu.

Publicerad

– Företagsmäklaren Colliers fick fram ett antal intressenter. Några var på plats och tittade på hotellet men sedan kom Coronapandemin och företagen ändrade sina förvärvsstrategier så det blev ingen affär, säger Erik Linder som är vd för Executive Property, ägare till Storliens högfjällshotell.

Det är tredje säsongen som hotellet är igenbommat utan verksamhet. Det är en stor anläggning med sky-bar, dansbana och drygt 190 rum för boende, ingår i affären gör också alpinbacken med liftar. Priset är satt till 20 miljoner kronor men är förhandlingsbart.

– Om priset är tio, femton eller 20 miljoner är inte avgörande utan det viktigaste är att hitta en köpare med kunskap och som har genomförande förmåga. Jag har just nu ingen intressent som jag bedömer långsiktigt kan driva och ta ansvar för högfjällshotellet. Därför har det inte blivit sålt, säger Erik Linder. För honom och styrelsen i bolaget handlar det om att hitta en kapitalstark köpare som kan arbeta med destinationsutveckling och som har finansiella muskler att renovera eller bygga om hotellet, kanske göra bostadsrätter och eller riva de delar av byggnaden som inte är anpassade till det som efterfrågas av dagens turister.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS