Hagvägen 19B med fastighetsbeteckningen Bandsågen 9, tomten där Ahlsells nya lokaler planeras att byggas. Tidigare har Kilremslagret huserat här.
Hagvägen 19B med fastighetsbeteckningen Bandsågen 9, tomten där Ahlsells nya lokaler planeras att byggas. Tidigare har Kilremslagret huserat här.

Ahlsell expanderar i Östersund

Ahlsells butik expanderar i Östersund och flyttar till nya lokaler sommaren 2022. Det är nybildade JemtBil Fastigheter AB som kommer att bygga och hyra ut de nya lokalerna på Hagvägen 19B, där Kilremslagret tidigare höll till.

Publicerad

- Det är spännande att vara på väg till nya och mera ändamålsenliga lokaler, säger Magnus Carlson platschef för Ahlsell i Östersund.

Nuvarande 2500 kvadrat, under tak, dubbleras till knappa 5000 kvadratmeter. Med möjlighet till ytterligare 1500 kvadrat.

- Vi behöver mera plats helt enkelt. Företaget är inne i en process där vi utvidgar verksamheten, förklarar Magnus.

Den framtida besöksadressen är Hagvägen 19B.

- Vi kommer att hyra av JemtBil som bygger för våra behov på sin tomt Bandsågen 9 och delar av Bandsågen 1 med anslutningen från Hagvägen, säger Magnus Carlson.

Hur ser JemtBils vd på byggplanerna?

- Vi är precis i lindan, vi har skrivit ett kontrakt angående hyresavtal och i fredags lämnade vi in bygglovsansökan. Nu går vi vidare med anbudsförfrågan, säger Jan Vestlund vd för JemtBil.

Varför ger ni er in i fastighetsbranschen?

- Bandsågen 9 är en tomt som vi haft stående ett tag. Vi bygger inte i spekulation utan bygget är fullt ut finansierat. Vi bildar JemtBil Fastigheter AB för att hantera bygget och den nya fastigheten, konstaterar Jan.

När beräknas huset stå klart, om allt förberedande arbete går planenligt?

- I maj eller juni 2022 hoppas jag kunna lämna över nycklarna till Ahlsell, berättar Jan Vestlund vd för JemtBil i Östersund.

Förutom större och fräschare lokaler vad kommer ni att satsa på i de nya lokalerna?

- Vi kommer att satsa ännu mer på bygg och även plåt. Vill vi expandera ytterligare i framtiden finns möjligheten till ytterligare 1500 kvadratmeter, säger Magnus Carlson platschef för Ahlsell i Östersund. 

Powered by Labrador CMS