Hit men inte längre, järnvägsstationen i Storlien blir slutmålet för de som planerat att åka tåg Östersund-Trondheim. Arkivbild

Ingen vill ta ansvar för information till resenärerna

STORLIEN (JT) När Jämtlands Tidning kontaktar Norrtåg för att redan ut vad som gäller, visar det sig att det är flera aktörer inblandade i tågtrafiken mellan Sundsvall och Trondheim. Det råder oklarhet i hur informationen mellan aktörerna och till resenärerna ska fungera och ingen vill ta ansvar.

Publicerad

– Jag tror Norge har stängt den här veckan på grund av underhåll på den norska sidan, men det kan också vara på grund av pandemin. Det har funnits osäkerhet länge om trafiken går eller inte, säger Joakim Berg som är pressansvarig för Norrtåg AB i Sverige.

Han förklarar att Norrtåg på svenska sidan endast har ett samarbete med den norska operatören Vy som i sin tur upphandlat SJ Norge för trafik på den norska sidan.

– Vi har ett samarbete när det gäller biljetter och att vi ska försöka mötas i Storlien två gånger per dygn. Men det går inte just nu, då trafiken bara går till Storlien och då den norska trafiken inte längre finns. Det har varit en stor osäkerhet om vad som gäller för den norska trafiken. Men det är bättre ni pratar med Vy om detta, då vårt ansvar är på den svenska sidan, säger Joakim Berg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS