Nej, det gick inte köpa tågbiljett utan mobil och BankID

Jag måste få berätta hur det gick med tågbiljetten till Stockholm.

Jag hade uppfattat det så, att jag skulle få faktura och kunna göra bankgiroinbetalning till SJ för min resa till Stockholm. Posten kom. Inget brev. Jag ringde SJ och fick nummer 58 i kön. Efter ca 2 timmar blev jag uppkopplad till kundservice. Jag redogjorde för mitt ärende och uppgav mitt personnummer och berättade att jag blivit lovad faktura med anvisning till bankgiro.

Servicemannen förklarade att jag nog missförstått det hela och endast kunde betala, om jag kunde legitimera mig digitalt. Det kan jag svarade jag. Jag har kort som sitter i dosa, som är kopplad till dator med sladd. Nej det ska vara mobilt id. Jag förklarade vidare att jag kunde lägga pengar i kuvert och betala kontant. Det förslaget nonchalerades helt, men han uppmuntrade mig med att, att biljett kunde köpas på Pressbyrån.

Jag har 11 mil till närmsta pressbyrå. Cykel?  Inga mer förslag. Ingen adress att skicka pengar till. Thank you and good bye.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS