Vi anser att vi inte har fått ett svar på den begäran som vi gjorde till kommunen som i stället svarar till mig personligen. Det är mer ett slag i ansiktet, säger Svante Westin

Entreprenör i Backe ger inte upp – vill starta B&B i rivningshotade hus

Ägaren till före detta Backesågen Svante Westin ser andra utvecklingsmöjligheter än rivning för kommunala bostadsfastigheter på orten.

Publicerad

Svante Westin ser sällan svårigheter när han har en idé. Han gjorde sig känd redan när han fick fart på verksamheten på gamla sågområdet genom att utöka spårområdet så att långa tåg-set kan hämta timmer på terminalen. Han såg till att den nedbrunna bensinmacken försvann och att det blev upprensat. Han har köpt fastigheter och mest iögonenfallande är kanske gamla Handelsbankens hus, där det nu finns ett välrenommerat HVB-hem.

Nu vill Svante Westin köpa fastigheter av Strömsunds Hyresbostäder, SHB, och skapa boendemöjligheter i form av Bed&Breakfast. Men där är har han hittills stött på patrull.

– Det finns ju ingenstans att bo i Backe. När man är ute och jobbar hela veckorna ska man inte ha sämre än hemma. Jag har inrett en lägenhet i en av mina fastigheter med utrustat kök, åtta sängplatser, dusch, toalett och tvättmaskin, berättar Svante och kan visa den nyinredda lägenheten som finns att hyra via airbnb.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS