Kjell Arne Blom lämnar som ordförande. Foto: Privat

Oklart med försäljning av fjällanläggningen i Stora Blåsjön – kräver stora investeringar

STORA BLÅSJÖN (JT) Försök att sälja Fjällanläggningen i Stora Blåsjön har varit på tapeten i flera omgångar. Nu gör ”Blåsjöns Framtids ekonomisk förening” ett nytt försök och det finns sedan i januari en intresserad köpare, uppger föreningens ordförande Kjell Arne Blom.

Publicerad

Alla liftar är i behov att bytas ut och det rör sig om investeringar i mångmiljonklassen.

–Det är en svår fråga med försäljningen. Den investerare som är intresserad uppger att han inte fått kontakt med vissa markägare. Det är tyvärr en dålig kommunikation mellan dem. Det handlar om sex markägare och några är intresserade av att hitta en bra lösning, men de vill väl se att den här investeraren har något intressant att visa upp. Men jag kan förstå investeraren också, om han vill byta en lift och äga denna så vill han ju äga marken där den står också, säger Kjell Arne.

–Det är mycket som behöver åtgärdas nu. Vår förening står inför ett kostsamt ekonomiskt läge. Vi måste investera för att hålla liften i gång. Men det går inte längre att driva på ideell basis, och det är några i styrelsen som väljer att hoppa av nu. Jag själv gör det. Efter tio år som ordförande och styrelsemedlem med allt jobb enbart på fritiden, så går det inte längre. Det är en fantastisk anläggning och det känns lite tråkigt att det blir så här när det kommer en som visar intresse för att investera i anläggningen. Det är lite frustrerande att läget är som det är.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS