Ett norsk bolag köper in sig i Skistar för 2,4 miljarder kr Arkivbild

Ägarbyte i Skistar genom miljardaffär

ÅRE (JT) Familjeägda Backahill som ägs av familjen Erik Paulsson säljer nu hela sitt innehav av 15,3 miljoner aktier, motsvarande 19,6 procent av kapitalet och 13,8 procent av rösterna i Skistar till det norska investmentbolaget Aeternum Capital AS.

1975 bildades Skistar då under namnet Lindvallen Förvaltning AB. Detta när Erik Paulsson tillsammans med sin bror Mats köpte skidanläggningen Lindvallen. Sedan dess har bröderna varit med och utvecklat bolaget. Fram till nu har det familjeägda bolaget Backahill varit en storägare av Skistar med skidanläggningar både i Norge och i Sverige.

Men nu lämnar familjebolaget Backahill Skistar genom att de säljer hela sin andel i destinationsbolaget till ett norskt investmentbolag. Enligt Finansinspektionens insynsregister såldes aktierna till kursen 153,35 kr per aktie eller totalt ca 2,4 miljarder kr.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS