Thomas Dahlberg är distriktsordförande i Miljöpartiet.

JT:s ungreporter frågar ut partierna: Miljöpartiet

LÄNET (JT) Miljöpartiets distriktsordförande Thomas Dahlberg har svarat mig på de tre frågor som jag som ungreporter ställt till de politiska partierna. Det märks att de verkligen vill jobba för klimatet och jordens framtid.

Publicerad

Vilka ungdomsfrågor anser Miljöpartiet vare de viktigaste för Jämtland Härjedalen?

Klimatfrågan. Det vår tids största ödesfråga och om vi ska lyckas måste hela samhället ställas om och systemet måste förändras. Därför blir klimatomställningen både regionalt och kommunalt minst lika viktig som den nationella och globala. Utan billig och grön infrastruktur kommer vi fortsatt vara fast i oljeberoendet, och därför är det oerhört viktigt att den prioriteras.

Psykisk ohälsa. Vi ser att den psykiska ohälsan bland unga ökar, och det är en trend som pågått i flera år nu. Samtidigt så saknar flera av kommunerna både BUP och UMO, det finns en generell personalbrist i vården men i synnerhet så behövs det fler inom psykiatrin. Utan en fungerande psykiatri och med personalbrist i skolan kommer dessa problem endast eskalera.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS